Vem vill sova...

... när det händer så mycket här hemma?!

Idag hoppade jag helt enklt över förmiddagsluren för att inte missa nåt spännande. Mamma och pappa höll nämligen på att röja på vinden och jag ville va med. Men efter att jag fått lite lunch i magen kunde inte ens jag hålla ögonen öppna.
Fast jag passade på att undersöka lådorna runtom i lägenheten grundligt innan jag somnade. Tyvärr hittade jag inget spännande.

På eftermiddagen kom mormor och morfar O på besök en stund. Mormor hade med sig kycklingsoppa (den var jättegod, jag fick äta den senare till kvällsmat) och vi stuvade hela morfar O:s bil full med grejer som ska skänkas till välgörenhet.

Under maten pratade vi om min gammelfarmor som gick bort igår. Jättetråkigt verkligen. Men skönt att hon inte behövde ha ont och må dåligt mer. Hon var nämligen ganska sjuk på slutet.
Jag är i alla fall glad att jag hann träffa henne ett par gånger. Och jag tror hon var glad över att ha träfffat mig också!

Packning

Mitt i packandet inför flytten blir det inte mycket tid för boggande tyvärr. Mamma och pappa lägger ner saker i stora lådor och jag gör mitt bästa för att plocka upp och titta lite närmare dem. Jag tycker det är kul, men mamma och pappa tycker visst att jag är besvärlig.
Fast då räcker det att jag tittar på dem då med mina stora blå ögon så att de slutar tjata på mig!

Nu är det bara 2 veckor kvar tills vi får nycklarna till vårt nya hus och vi är alla spända och nyfikna. Men innan vi flyttar in ska vi bo hos mormor och morfar O en vecka ungefär. Anedningen till det är dels att lägenheten ska packas ihop och att det ska målas och sättas upp en vägg i huset och då kan vi inte bo på nåt av ställena. Ska bli mysigt att få bli lite ompysslad av mormor några dagar!

Stockholm

På söndag ska jag, mamma och mormor ta tåget till Stockholm. Det ska bli väldigt spännande! Det var ju flera månader sen jag åkte tåg och var i huvudstaden.
Där ska vi bo hos min moster och hennes familj och så ska jag få träffa gammelmormor och gammelmorfar för första gången. Kul! Dem har jag bara sett på kort än så länge.

Mamma har en plan att hinna fika med en före detta kollega också som blev pappa i somras. Vi får se om den planen går i lås.

Men först och främt får hon nog lägga på ettkol när det gäller tvättandet så att hon kan packa ner rena kläder till mig. Ibland går det så långsamt!

Hur sen är jag?

Uptäckte idag att Nelly.se har börjat att sälja barnkläder. När hände det? Jag såg i alla fall en massa fina saker som jag skulle kunna tänka mig att ha i min garderob. Vi får väl se om Tomten kanske kommer med några mjuka paket till mig. Ni vet väl att det inte är långt kvar till jul?

Min första jul! Det kommer säkert bli speciellt. Vi ska fira hos mormor och morfar O på julafton, på juldagen ska vi till farmor och farfar och några dagar senare åker vi till morfar och mormor T för att fira nyår. Det känns redan nu som det kommer bli fullt upp och väldigt roligt!

Fortfarande förkyld

Jag är fortfarande förkyld och får varken gå till Öppna förskolan eller på play-dates. Så tråkigt!
Fast mamma och jag har det ganska mysigt här hemma om dagarna i alla fall. Det roligaste är när hon ligger på golvet och jag kan klättra över henne fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ja ni fattar!
Det är nästan lika kul som att klättra runt pappa när han spelar gitarr.
Har ni förresten tänkt på vad kul det låter när man håller fast alla strängarna jättehårt? Pling, pling!

Idag har jag fått ett alldeles eget shampoo. Det har ju inte riktigt behövs tidigare eftersom jag inte har så mycket hår, men nu har jagbörjat få lite skorv i hårbotten så pappa köpte ett shampoo till mig.



Shampoo från Libero

Jag hade inget emot att bli grubblad (shamponerad) i håret, men om det gjorde nån skillnad på skorvet eller ej vet jag inte. Men det var himla spännande att leka med duschmunstycket och slangen, fast inte lika kul som att bada i baljan och skvätta så mycket man bara kan.

Farmor och farfar

Igår var jag hos farmor och farfar. Ensam, utan mamma och pappa!
 
De passade mig medan mamma och pappa var på middag hos några vänner. Vi hade så kul!
Jag busade, badade och gick promenader. Eftersom jag skulle sova där hade vi ingen tid att passa så vi kunde leka hur mycket som helst.

Jag har varit lite prickig några dagar. Doktorn trodde det var Femte sjukan, men nu tror vi att det kanske bara var förkylningsprickar.
Jag har i alla fall fått lite medicin för att det inte ska klia och den gör mig lite trött så jag sov så gott hela natten även fast jag inte låg i min egen säng.
Farmor var förvånad, men tyckte jag var jätteduktig.

När mamma och pappa kom för att hämta mig kröp jag upp i mammas knä och fick en snabb kram. Sen hade jag inte tid att gosa mer utan ville krypa vidare.

På eftermiddag var det bara jag och pappa hemma. Mysigt! Vi åt gröt, badade och lekte lite grann, men jag var så trött efter besöket hos farmor och farfar så jag gick och la mig rätt tidigt.

Undrar vad vi ska hitta på nästa vecka?

Kul groda

En sån här kulig lek- och sittkudde skulle jag vilja ha i mitt nya rum när vi flyttat!

Lek- & sittkudde från IKEA
Kelig från IKEA


Kanske måste vi åka hela familjen till IKEA och provbusa med alla leksakerna så jag verkligen, verkligen vet vad jag vill ha i mitt rum. Det tycker jag hade varit kul i alla fall!

Idag har jag varit på play-date med tre tjejer från vår föräldragrupp. Jag lekte mest på egen hand en bit ifrån de andra, jag är nämligen den enda som kan krypa och stå på egen hand. Men B har börjat krypa lite grann, så hon försökte följa efter mig ibland. Fast jag var för snabb!

Imorgon blir det antingen ett besök på Öppna förskolan eller så får jag följa med mamma till stallet och Fiona. Kanske kan jag få klappa lite på hästarna igen. Men innan dess ska mamma ringa en massa tråkiga samtal. Det är tydligen mycket att fixa innan man flyttar till hus. Pappa han sliter så han nästan blir gråhårig för att få ordning på alla papper, vår budget och annat trist. Mamma har i alla fall ordnat med villaförsäkring idag, hon pratade jättelänge i telefonen och jag gjorde mitt bästa för att försäkringsgubben skulle höra mig också.

"Dadada da! Bla blabla, gla eeh bla! Mamamamamama ma, mmm, da! Eh?"

Hej då kompis!

Idag var mamma, jag, Ernst och Valdemar på Blå Stjärnan för seniorkontroll av marsvinen. Inget kontigt med det. Personalen tyckte det var bra att vi kom innan det blev några problem med de små.
Allt började som väntat med en rodeo-Ernst som gjorde allt för att komma undan doktor Bo's vana händer. Han ville absolut inte bli undersökt, men var så illa tvungen. Allt gick bra, men doktor Bo tyckte att Ernst gott kunde banta en si så där 100g eller nåt. Inget lördagsgodis i fortsättningen alltså!

Sen hände det som inte fick hända. När Valdemar blev undersökt kände doktor Bo en knöl i hans mage. En stor! Det blev rakning av magen och iväg till ultaljudsundersökning. Där var det en annan doktor som skötte maskinen och han bara skakade på huvudet....
Lilla Valdemar hade en stor och elak tumör i nedre delen av magen som spretade åt alla möjliga tänkbara håll. Stackars!
Som tur är verkade han inte ha ont av den, ännu vill säga.

Doktor Bo berättade att det bara kunde gå åt ett håll och att en operation tyvärr var utesluten när tumören var så stor och Valdemar till åren. Gemensamt bestämde vi att Valdemar skulle få somna in innan han fick ont och började lida. Det är ju det som är nackdelen med såna där små, de kan inte riktigt tala om när de har ont och inte mår bra.
Mamma hade honom i knät en stund och grät en skvätt. Sen fick han somna i lugn och ro. Det var fint!
Vi tog med honom hem och begravde honom brevid kaninen Skrutt i mormors trädgård. Sen började marsvinsänglarna gråta och deras tårar faller fortfarande på vårt fönsterbläck.



Söta fina Valdemar!

Stackars Ernst förstod nog inte vad som hände. Han har inte sagt ett pip sen Valdemar somnade. Han bara sitter tyst i buren och är ledsen. Imorgon ska mamma antingen försöka hitta en ny kompis till honom eller så får han flytta till ett omplaceringshem där det finns andra marsvin. Mamma och pappa har olika åsikter om vad som ska göras...

Hemlagad mat - usch!

Mamma och pappa försöker få mig att äta hemlagad mat. De tycker att jag ska äta samma mat som dem, minus saltet så klart. Men icke!
Jag böjer huvudet bakåt så mycket jag bara kan och ryser för varje tugga! Blä, hur kan de äta det där?
Nej tacka vet jag burkmat. Favoriten just nu är helt klart pastan från Naturnes. Den mumsar jag i mig fort som attan, men mammas köttfärssås kan hon och pappa få behålla själva.

Naturnes spagetti
Favorite

Pälsvård

I söndags köpte mamma en borste och en kam på zooaffären så nu är det pälsvård som gäller för marsvinen. Stackars Valdemar som är långhårig råkar värst ut. Han borstas varje dag och visslar så hägt han bara kan under tiden. Jag tror inte att han gillar att mamma pillar honom i pälsen. Han blir av med en massa hår och tovor på kuppen, men snygg blir han i alla fall.
Jag vill väldigt gärna va med och pilla, men det får jag inte. Jag vill ju helst dra i hans långa spännande hår, men det är absolut inte populärt.

Idag fick Ernst sig också en omgång med borsten fastän han är korthårig. Förmodligen är det badning på gång till helgen.
Nästa vecka ska nämligen både Valdemar och Ernst till Blå Stjärnan på hälsoundersökning och mamma vill i alla fall slippa en anmärkning på päls och klor. Figuren är det svårt att ändra på på så kort tid (de är nämligen något runda om magen). Fast å andra sidan är hela familjen det!

Imorgon ska vi hälsa på hästen Fiona som just har flyttat hit. Jag ska ta med mig en morot så hon blir min kompis. Kanske kommer min kompis lilla M dit också. Det hade varit mysigt.

RSS 2.0