Busväder

Det ösregnar ute och blåser nästan storm i byarna. Det är pappas sista dagar på semestern, på måndag börjar han jobba igen och vi har inte varit på stranden en enda gång på 4 veckor. Stackars pappa! Han som tycker det är så kul att bada i havet med mig och visa mig snäckor, stenar, krabbor och sånt.



Utsikt från ett av våra fönster

Idag håller han påoch förbereder för ett bröllop han och mamma ska gå på imorgon. Pappa och hans kompis ska spela och sjunga lite på festen också så de måste rigga med grejer och repa en stund. Jag tror han är lite nervös fast jag tycker han är duktig på att spela och sjunga så han kan va lugn. När han övade imorse ville jag gärna va med och pilla på gitarren. Den är så spännande, men smakar inget vidare.

Ikväll kommer mormor och farmor över på middag, de är gräsänkor. Farfar och morfar O är bortresta så mamma och pappa tänkte att de ville komma till oss för att äta och dricka gott. Det blir en ny pastarätt som vi inte testat förut, så jag hoppas att den kommer smaka gott. Fast jag kommer ju inte äta den såklart. Jag håller mig till gröt, puréer och modersmjölksersättning än så länge. Favoriterna är numera banangröt och morotspuré. Hittills har jag bara ätit burkmat, men snart ska jagfå hemmalagad puré. Undrar om jag kommer gilla det lika mycket.

Det bästa med att få besök är att det blir så mycket lek och bus då. Jag hoppas jag orkar hålla mig vaken lite längre än vanligt så jag inte missar jag nåt. För vad passar bättre än bus inne när det är busväder ute?

Den bästa leksaken!

Av alla mina leksaker som jag har fått är det här min allra bästa och roligaste:



Min tratt!

En grön tratt från IKEA! Jag leker med den på lekmattan, vid köksbordet och i badet. Den är så kul och väldigt bra att hålla i och bita på.
Tänk om min familj vetat från början att den skulle bli så populär, då hade de nog inte gett mig så många leksaker.

Lite accessoarer

När mamma var på shoppingtur med mormor köpte de inte så mycket till mig. De tyckte väl kanske att jag redan har så mycket grejer. Men den här kepsen kunde de inte motstå! Det var mormor som hittade den så hon köpte den till mig.



"Gubbkeps" från Åhléns

Alla i familjen tycker att den är supercool utom farmor. Hon tycker den är jätteful. Synd, för jag tänker då ha den på mig.

För ett tag sen köpte mamma mitt första par gummistövlar på Polarn o. Pyrets rea för 95:-. Undrar just när jag kan börja ha dem på mig?

Gummistövlar från Polarn o. Pyret

Gummistövlar från Po.P

Nu står de på skohyllan bland mina andra skor och mammas och pappas. De är i storlek 20 så än så länge är de ju alldeles för stora. Förmodligen kommer jag aldrig kunna gå i dem, om jag inte lär mig gå ganska snabbt, men mamma tänkte jag kunde ha dem i vagnen till hösten och när vi leker i sandlådan.

Rullkanin

Min kusin S blev väldigt förtjust i mina nallar som jag har fått, men framför allt en rullkanin. Eftersom vi tyckte så synd om henne när vi fick reda på att hon brutit armen gick mamma, pappa och jag för att köpa en likadan till henne. Hon blev så glad!

Rullkanin från Teddykompaniet

Min rullkanin från Teddykompaniet

Hon drog omkring på sin kanin så fort hon fick chansen. Det fiffiga med den är att man kan ta av hjulen så den blir mer kramvänlig att ha i sängen.
Min kanin köpte mamma till mig när jag fortfarande låg i magen och jag har inte riktigt lärt mig att uppskatta den än, men den lilla moroten som sitter på kopplet är kul.

Fästning

Nu har mina kusiner T å S och deras mamma och pappa åkt från oss. Vi har haft så kul och mysigt, men jag var väldigt trött när de åkte. Jag är inte riktigt van vid andra barn som gärna vill leka med mig. Jag har sovit som en liten stock om nätterna!

Igår var vi på äventyr allihopa. Vi åkte till Bohus fästning som är från 1300-talet. Alla var väldigt imponerade och vi hade tur med vädret. Det kom inget regn, men det var tunga regnmoln som for över oss ett par gånger.

Bohus fästning, vägen upp.

Vägen upp till den inre porten var lång och knölig, men det var det värt tyckte alla.


Vi kämpade oss upp för den stora kullen, mest av allt tror jag att kusin S kämpade. När hon var på vårdcentralen i fredags blev hon remitterad till barnakuten och blev röntgad. Det visade sig att armen var bruten. Stackars kusin S! Hon fick armen gipsad och ska ha det i 3 veckor. I början ska hon även använda en mitella. Jag tyckte att både gipset och mitellan såg spännande ut, men hon ville inte gärna att jag skulle röra dem. Typiskt!

Bohus fästning, pappa å jag.

Pappa puttade runt mig i vagnen och det skumpade så mycket att jag somnade.

Vi gick långt. Så långt och länge att vi var tvugna att stanna och äta kex och choklad efter en stund. Kusin T sprang mest hela tiden. Jag fattar inte hur han orkade. Jag som blev trött bara av att åka i vagnen.

Bohus fästning

Bohus fästning

Pappa lärde oss att det bland andra hade suttit en teolog i fångenskap på fästningen i 32 år. Han hade varit isolerad hela tiden förutom en gång om året när han fick komma ut och titta på gräset och himlen. Usch, hemska tanke att va instängd i ett litet litet stenrum.

Bohus fästning, kusin S. 


Långt där borta ser man kusin S och hennes mitella.


Väl hemma var alla utom jag trötta i sina ben. Ändå tog jag, mamma, kusin S och hennes mamma en promenad till huset vi ska bo i. Det pustades och stönades ordentligt på vägen tillbaka upp för den långa backen hem till oss. Pappa, kusin T och hans pappa hade passat på att spela både Wii Nintendo Mario Kart och Hexxagon på Blip . Kusin T är verkligen duktig på tv- och dataspel. Inte dåligt för en 7-åring! Undrar om jag kommer bli lika bra?


Kusinträff

Nu är mina kusiner T och S på besök. Jag har aldrig träffat dem tidigare så det är väldigt spännande. De ääääääääälskar bebisar, så de älskar mig. De leker massvis med mig och nu när jag kan sitta själv på golvet ganska länge utan att välta kan vi greja med mina leksaker. Och så hjälper de mig att sätta in nappen i munnen på mig när jag tappar den. Det är tur det för jag har lite svårt att hitta rätt ibland.

Idag ska kusin S till vårdcentralen för hon har ont i armen efter att hon satte sig olyckligt på en studsmatta. Stackars S! Förhoppningsvis slipper hon gipsa armen.

Sen ska vi nog gå till ett ställe där man kan göra slime. Kul! Jag hoppas verkligen att jag ska få känna lite på slimet. Man kan göra en massa andra expriment också, så där kan vi säkert sysselsätta oss länge.

Är det fint väder, eller i alla fall uppehåll, åker vi nog iväg en sväng och tittar på nån gammal fästning. Det finns några inte så långt härifrån. Men med tanke på att det har ösregnat här några dagar så får vi se hur det blir. Kanske får det vänta till imorgon eller en annan gång.

Ikväll blir det förmodligen fortsatt Wii-spelande. Kusin T börjar bli riktigt duktig nu när han har övat några gånger. Än så länge har han bara spelat Wii Mario Kart, men jag tror nog att mamma ska visa honom hur man boxas och lite annat också.

Pappadag

Idag när mamma inte har varit hemma har jag haft en hel dag full av mys med pappa. Vi har spelat gitarr, åkt en sväng med bilen och ätit så klart. Det har verkligen varit jättemysigt!

Fast jag ärändå lite besviken... Pappa hade lovat mig en härlig promenad med vagnen. Jag skulle få sitta upp hela "Lilla rundan" och titta på precis allt jag ville, men det blev ingen sväng. Det blåste tydligen för mycket ansåg pappa. Kanske hade han rätt, för det virvlade ordentligt i det lilla hår jag har på huvudet när han bar mig till bilen.

På eftermiddagen kom farmor och farfar förbi en kort stund. De hade varit och hälsat på gammelfarmor och tog vägen om oss på vägen hem. Jag trodde farmor skulle pussa sönder mig! Hon ville tanka kärlek sa hon. Fast jag borde kanske njuta av uppmärksamheten för snart kommer farbror M och faster J:s bebis och då måste jag ju dela med mig av farmor. Undrar just hur det ska gå...

Pappa tror att bebisen är en flicka och att hon kommer den 23/8 och mamma tror att det är en pojke som kommer den 24/8. Vi får väl se vem som har rätt och kommer närmast.

Imorgon ska jag i alla fall få sitta i vagnen och titta för då ska pappa till Polisen och ta kort till sitt nya körkort, mamma ska till Apoteket för att hämta sin medicin och så ska vi handla mat till kusinerna som ska komma och bo hos oss några dagar.

Till mig!

Idag har mamma och mormor varit på shoppingtur. Jag trodde de skulle handla en massa saker till mig, men vad jag kunde se fick jag "bara" två stycken bodys, en gummigroda att ha i badbaljan och en bitleksak. Bitleksaken fick jag bara för att mamma gjorde sönder min bitring härom dagen när hon skulle koka den. Hon ansåg att den var äcklig och slängde ner den bland mina flaskor och nappar i en gryta på spisen. Vad hon inte tänkte på var att den kanske inte borde ligga längst ner i kastrullen för när hon plockade upp den vad den alldeles sned och hade delvis smält.

Bodys från Åhléns

Rea-fynd från Åhléns

Kläderna som mamma köpte är i storlek 74/80 och förmodligen kan jag börja använda dem med en gång. Bra det för flera andra av mina kläder måste snart läggas bort, man växer nämligen ordentligt när man äter både gröt och puré!

Uppdatering

Förra veckan var morfar och mormor T på besök. Vi hann med så mycket! Det var så spännande att träffa dem igen. Den här gången blev jag inte ens rädd för morfars skägg.

På onsdagen åkte vi ut till en liten ö och gick på restaurang. När vi kom dit sken solen, men väl på väg till restaurangen började regnet ösa ner och vi blev fast under ett litet tak tills det värsta dragit förbi.
Väl inne somnade jag i vagnen medan de vuxna åt räkor och lax. Det var så mysigt och alla var nöjda med ö-besöket.

I torsdags åkte jag, mamma, morfar och mormor T till mammas gammelfaster. Morfar köpte med sig fikabröd som vi kunde äta till kaffet. Eller ja, vi och vi...
Gammelfaster blev jätteglad för besöket. Jag tycker också det var kul och träffa henne igen. Jag gillar hennes hår, det ser ut som ett vitt moln och är jättemjuk att dra i.

På fredagen åkte morfar och mormor T vidare och vi åkte istället till mormor och morfar O. Min moster och hennes familj var där så vi passade på att fira att den nya uteplatsen var färdigställd. Mamma och jag studsade en stund på studsmattan och jag skrattade högt. Sedan fick vi sluta för då ville kusinerna hoppa och de är mycket vildare än jag och mamma.
Jag kämpade en stund med att lära mig krypa istället. Jag kommer nämligen upp på knä nu och gungar, men kommer ingenstans. Ibland så kommer jag visserligen bakåt, men jag kan inte riktigt kontrollera det.

Idag skulle vi egentligen åkt och badat i simhallen, men vi åkte till ett sjukhus istället. Gammelfarfar har nämligen blivit dålig så vi bestämde oss för att hälsa på honom. Det var väldigt uppskattat. Förhoppningsvis hittar doktorn felet så att gammelmorfar kan få komma hem snart igen. Han trivs nämligen inte på avdelningen där han har hamnat. Han har hamnat på stroke-avdelningen fastän han inte fått en stroke själv. Han har vätska runt levern, men det finns ingen annan plats till honom.
Hoppas som sagt att han får åka hem så fort som möjligt.

Till veckan kommer ett par av mina andra kusiner T och S med sin mamma och pappa. Dem har jag aldrig träffat så jag är lite nervös. Innan de kommer ska vi förbereda med lite av varje. Det ska handlas, städas, tvättas och fixas i trädgården.
Utöver det så ska jag fortsätta att lära mig krypa och sitta upp i vagnen. Pappa fick nämligen skruva på bygeln på vagnen för att jag inte ska trilla ut. Det är ju hur kul som helst att sitta upp i vagnen och titta på allt man rullar förbi. Varför har ingen sagt det tidigare?



Dagens Outfit

Det var ett tag sen nu, men idag vill jag visa vad jag har haft på mig idag. Bodyn är storlek 70. Kan ni tänka att jag blivit så stor redan!

Grodbody inköpt i Stockholm och byxor från Fixoni.

Body med grodor inköpt nånstans i Stockholm (present) och byxor från Fixoni

Idag har vi varit på babysim igen. Det är ok, men jag blir alltid så himla trött efteråt. Jag sov i över 2 timmar när vi kom hem och det händer aldrig annars! Det roligaste på babysimmet är nog när mamma eller pappa häller vatten med en vattenkanna och jag ska försöka fånga strålen. Och så var det rätt kulnär jag kissade på golvet i omklädningsrummet, men det tyckte inte mamma. Nästa gång ska jag få gå med pappa istället.

Söndag

Efter två dagar (kvällar) med festligheter är jag ganska trött. I fredags var vi och träffade några av mammas gamla klasskamrater och igår var vi på middag hos farbror M och faster J.

Visst har det varit väldigt kul och spännande, men jag gillar nog ändå bättre att mysa hemma. Speciellt nu när jag fått en helt egen lekmatta att rulla runt på.
Lekmatta från IKEA
Lekmatta från IKEA

Den ger mig lite motstånd att ta mig framåt och bakåt. Men det blir oftast bakåt och då blir jag ledsen när leksakerna kommer längre och längre bort. Jag får helt enkelt träna mer på att kunna ta mig framåt. Lättare sagt än gjort!

En annan bra sak med att stanna hemma är att jag sover som bäst i min egen säng nu för tiden, även om vagnen funkar bra också. Men visst är det skönast att sova i sin egen säng, hemma i lugnet.
Ikväll blir det inget kalas i alla fall. Kanske blir det lite film och mys i soffan istället. Och så hoppas jag att vi går och hälsar på Agnes för henne har jag inte träffat ännu.

Puré

Nu har jag ätit palsternackspuré till lunch i 4 dagar. I början rös jag för varje sked, men nu smakar det mycket bättre. Fast jag har blivit väldigt hård i magen så nu får jag äta katrinplommonspuré också. Hoppas det löser problemet om man säger så...

Imorgon ska jag få prova morotspuré. Hoppas den är godare än palsternacka.
Fast det som jag gillar allra minst är vatten! På flaska! Blä, jag vill hellre bli ammad eller dricka ersättning. Vatten i baljor och pooler gillar jag däremot mycket. Om jag fick skulle jag vilja bada hela dagarna tror jag.

Ikväll ska vi iväg och grilla med några av mammas väninnor och deras gubbar. Kanske kommer det några andra barn också, vi får se. Det ligger i alla fall bebisar i två av tjejernas magar så helt ensam kommer jag ju inte bli. Förmodligen blir det väldigt mycket bebisprat. Inte mig emot för då brukar jag ju hamna i centrum!

Nästa vecka kommer morfar och mormor T! Hurra, det var länge sen. Undrar just vad vi ska hitta på då? Förhoppningsvis har regnet dragit förbi då så vi kan vara ute lite mer. För nu blir man ju genomblöt bara man ska bli buren till bilen. Och kallt är det också. Brr...

Babysim

Vi har varit på babysim idag! Jag hade såna här fina badbyxor på mig från Imse Vimse. Dem har jag fått av moster G.
Badbyxor från Imse Vimse
Imse Vimse badbyxor

Jag har inte riktigt bestämt mig än om det var så roligt som jag trott, men jag var i alla fall inte ledsen. Jag tror att jag får ge det några gånger innan jag bestämmer mig om babysim är nåt för mig.

Semester

Idag är det pappas första semesterdag. Jag undrar vad han har för plan för oss. Det är ju inte strandväder precis även om det inte regnar.
Jag tror att det blir antingen en tripp till badhuset som har uppvärmt babysim idag eller en tur till IKEA. Jag behöver nämligen en egen stol att sitta i vid matbordet.
Matplatsstolen Antilop från IKEA
Antilop från IKEA

Den här stolen kostar bara 99:- och jag har provsuttit den hos både moster G och hos mormor. Fast jag vet ju att pappa helst inte shoppar när han är ledig. Det ser han som ett nödvändigt ont. Fast jag har ju aldrig varit på IKEA så det hade ju varit ett riktigt äventyr att åka dit.

Ride in style

Jag hade nog varit tuffast på gatan om jag hade en sån här trambil. Den kommer från Jabadabado / Baby Fehn och kostar ca 1800:-. Väldigt dyrt, men det kan det kanske vara värt?

Tuff trambil från Jabadabado / Baby Fehn

Trambil

Vem vet, kanske finns det en sån i ett paket nästa jul? I år räknar jag nämligen inte med speciellt dyra julklappar, jag ska ju få ett helt hus!

Strandliv

Det är fortfarande jättevarmt hos oss. Jag och mamma har varit på stranden nästan varje dag. Pappa tog ledigt i onsdags och då åkte vi till farmor och badade i havet med henne. Det varväldigt spännande att sitta där i vattnet och titta på de små räkorna som simmade omkring.

De andra dagarna som pappa har jobbat har mormor varit med oss på stranden. Mamma har skaffat ett parasol som jag kan ligga under. Det är väldigt skönt att va i skuggan. Så skönt att mamma och mormor också sätter sig där ibland. Bra tycker jag, man ska vara försiktig i solen. Jag har alltid spf 50+ på mig även fast jag håller mig i skuggan hela tiden.



Sanden var jättevarm!

Idag när vi badade gissade mormor att det var runt 20 grader i vattnet. Mamma trodde att det kunde stämma för nästan alla maneter har försvunnit och det gör de tydligen när havet blir varmt. De trivs inte då och drar sig på djupare vatten. Det uppskattas nog av alla badande. Speciellt när brännmaneterna försvinner,



Bryggan vid badplatsen


Jag och mamma badar helst från stranden, men det var många som hoppade och plaskade vid bryggan.

Imorgon ska vi ut och åka med farfars nya båt och jag ska få ha på mig min nya flytväst. Det ska bli väldigt kul tror jag. Har ju aldrig åkt båt tidigare.
När pappa och farfar var ute och åkte med den i onsdags för att leta efter farbror J:s plånbok och nycklar som han tappat i havet passade de på att fiska lite. De fick två fina makrillar som pappa panerade och stekte, men de hittade varken plånbok eller nycklar. Typiskt, det som var hans födelsedag och allt!

RSS 2.0