Värmebölja

Jösses vad det är varmt i vårt avlånga land just nu! Jag gillar det inte riktigt faktiskt...
 
Idag efter att mamma och pappa skrivit på köpekontraktet för huset åkte vi hem och jag fick premiärbada i min lilla pool i trädgården. Det var så härligt! Jag tror jag skulle kunna sitta där och plaska hela dagarna.
Efter badet fick jag ligga på en filt spritt språngande naken i skuggan av plommonträdet. Där låg jag och myset i flera timmar medan mamma, pappa och deras vänner H och N grillade och drack champagne.

När det var dags för natten var jag inte alls lika nöjd, jag tycker det är svårt att slappna av när det inte är svalt i sovrummet. Men det är skönt att sova i bara blöjan och slippa pyjamasen.

När jag somnat stack mamma iväg till stallet och tog hästen Tanja på en ridtur i skogen. De börjar tydligen lära känna varandra bättre nu och kommer riktigt bra överens så idag galopperade de till och med lite grann. De skrämde visst en tant (av misstag) som var ute och gick i kvällssolen. Hon trodde det var en älg som kom dundrande. Hihi!

Pappa passade på att använda sin egentid till att göra en boendekostnadskalkyl. Han gillar sånt, att sitta och pula med Excel-filer och diagram. Han är verkligen duktig på sånt! Sen redogör han för mamma som svara "Hmm..." och "Aha...." Tur att de har olika talanger. Undrar just vad jag kommer få för talang? Om jag får/utvecklar någon.

Imorgon börjar mormors semester så då ska nog hon, jag och mamma åka till stranden. Men då måste mamma först skaffa ett parasoll som jag kan vara under så jag inte bränner mig i solen.
Det brukar tydligen vara svalare vid havet så jag hoppas vi åker dit för imorgon ska det tydligen bli ännu varmare än idag! Stackars pappa som måste gå till jobbet istället för att bada och slappa med oss.
Men om en vecka börjar hans semester och då ska vi mysa!

Vi ska flytta!

I tisdags hittade ju mamma en annons på ett hus som var till salu och i onsdags var det visning som vi gick på. I torsdags la pappa ett bud på huset och igår blev huset vårt (muntligen)! Och imorgon ska vi iväg för att skriva på kontraktet. Jösses, det har verkligen gått undan! Så kul och spännande!

Det blev alltså en 1½-plansvilla på 125 kvm som är röd med vita knutar. Det finns en väldigt bra trädgård för mig att busa runt i och en toppenlekplats alldeles brevid.
Så just nu är hela familjen i extas, till och med marsvinen ser fram emot att flytta till ett nytt hus. Och farbror J, som är snickare, har sagt att han mer än gärna hjälper till att bygga en koja åt mig i trädgården. Men det tyckte inte mamma lät som en bra idé. Däremot tyckte hon att vi kunde bygga ett piratskepp istället av en gammal eka. Låter inte alls dumt i mina öron!

Skepp o'hoj!

Askar

Idag har förresten mamma beställt elefant-askarna från Busigt.se till mig. Jag behöver nämligen nånstans att förvara mina leksaker, de börjar ta över vardagsrummet. Inte mig emot i och för sig, men mina kära föräldrar tycker anorlunda. Tror de verkligen att några askar ska skapa ordning och reda? Vi får väl se.

Blomsterpyssel

Pust va det är varmt ute! Jag gillar det inte riktigt, men mamma verkar nöjd. Idag kladdade hon på mig en massa solkräm för att jag skulle kunna va ute och slippa ha långärmat på mig. Det var jätteroligt! Jag skrattade så jag nästankiknade när hon smörjde in benen. Men ansiktet var lurigt, jag ville ju se vad hon gjorde!
Sen låg jag i skuggan under plommonträdet och grejade med mina leksaker medan mamma låg i solen och löste korsord.

Lite senare åkte vi till handelsträdgården för att köpa lite nya växter. Mamma ville ha lite nytt i krukorna i uterummet. Hon önskar sig en örtträdgård, men ute i landet äter sniglarna upp alla mjuka blad så där kan vi inte platera t.ex. basilika.

Kryddväxter

Växter och färska örter (persilja, citrontimjan, basilika och oregano)

Vi köpte också några pelargoner att ha på bordet. Förhoppningsvis så ska de stå sig lite bättre och längre än penséerna vi hade där tidigare.

Rosa pelargoner

Rosa pelargoner

Sen drog mamma en lång harang av fula ord när hon såg att ett kattskrälle hade använt trädgårdslandet som toalett. Mitt bland sättlöken! Fast som tur är hade den inte lyckats gräva upp nåt utan bara sprätt runt i jorden.

När pappa kom hem åkte hela familjen iväg för att titta på ett hus som var till salu inte långt i från oss. Förutom att det var väldigt varmt och jag kände mig slapp så var det en bra visning. Vi gillade huset alla tre, fast mamma tyckte att trädgården var lite trist. Bara häck och gräs... Fast det tror jag inte hon skulle ha några problem att ändra på om vi skulle flytta dit.
Nu ska vi väl kanske inte ropa hej ännu, men pappa ska i alla fall prata med banken imorgon. Ska bli spännande att höra vad de har att säga. Kanske ska vi flytta...!

Egen tallrik

Jag har fått en egen tallrik och mugg av mamma. Tallriken är verkligen bra att äta gröt ur. Idag åt jag upp nästan allt! Än så länge äter jag bara smakportioner, men jag tycker att det är en ganska stor mängd. I alla fall när man aldrig ätit gröt tidigare.
Mamma och pappa har kommit på att om jag får ha skeden i munnen lite längre kommer det inte ut lika mycket gröt igen som när de bara "skyfflar" in skeden och sedan tar den igen. Idag behövde jag inte saneras som tidigare gånger, men det är ändå skönt att bada innan det är sovdags.

Tallrik och mugg från Bruka Design.

Tallrik och mugg från Bruka Design

Vad jag ska ha muggen till har jag inte riktigt räknat ut ännu, men den är rolig att kasta på golvet! Ännu roligare är det när mamma plockar upp den varje gång.

Idag har vi bara slappat i trädgården, mamma i solen och jag i skuggan. Vår granne S kom förbi en sväng och pratade lite. Hon har en bebis i sin mage som beräknas komma 2:e januari nästa år. Då är jag nästan 1 år! Jag hoppas det blir en pojke för det har kommit så många tjejer på sistone. Våra bekanta M och I till exempel fick en lite Agnes i söndags.
S var trevlig tills hon pussade mig på kinden, då blev jag jätteledsen. Tjejbaciller, usch!

Söndagsmys

Idag har vi inte gjort många knop. I alla fall inte jag och mamma. Pappa däremot har klippt häcken och hjälpt morfar O att sätta upp en balk på deras uteplats.

Efter lite film (Benjamin Buttons otroliga liv), fika hos mormor och morfar O var det dags för gröt igen. Det gick lite bättre idag, jag fick lite mer gröt i magen än igår. Fast det mesta hamnade i ansiktet, på magen och mellan tårna, precis som igår.
Sedan var bara att hoppa ner i badbaljan, plaska runt en stund, på med en ren pyjamas och bums i säng. Nu när jag har vant mig att sova i min egen säng sover jag mycket bättre där än mellan mamma och pappa. Och det gör de också!

Imorgon skulle vi ju åka till simhallen, med det har blivit framflyttat två veckor för pappa kan inte förrän han har semester. Visst, jag och mamma skulle kunna gå själva, men han vill så gärna vara med så då kan vi lika gärna vänta. Men om det blir lite varmare ute igen så kan vi kanske bada i min pool i trädgården, det blir ju minst lika kul tror jag.

Undrar vad vi ska hitta på istället imorgon? Om det blir fint väder blir det förmodligen en promenad, kanske ner till M och I för att se om de fått sin bebis ännu. Den skulle nämligen kommit i fredags, men som ni vet så gör vi bebisar som vi vill. Om vi inte vill komma ut så gör vi inte det. Jag väntade 9 dagar längre än vad som var sagt och se hur bra det blev!

Gröt!

Idag har jag ätit gröt för första gången! Det var svårare än jag först trodde. Jag ville hellre kladda med fingrarna än att äta och svälja, men jag gapade i alla fall duktigt! Det smakade ok faktiskt.
Efteråt hade jag gröt i öronen, håret, på hela armarna, ja till och med mellan tårna! Det blev ett bad innan vi for i väg till affären för att veckohandla.
Imorgon blir det gröt igen och det känns bra, bara jag slipper dricka det där äckliga vattnet som mamma och pappa vill att jag ska dricka. Jag vill hellre ha mjölk!

På måndag hoppas jag att simhallen öppnar igen så att vi kan gå och bada allihopa. Min balja börjar ju bli lite liten så det hade varit kul att få plaska runt i en stor basäng istället!

Midsommar och lite annat

Imorgon är det tydligen något som kallas midsommar på gång. Vi ska till mamma och pappas vänner T & M och lilla S för att dansa runt en stång och äta en massa mat. Vi ska också träffa några andra människor som jag inte känner bland annat en bebis som är född på samma sjukhus och dag som jag! Undrar vad hon är för en typ och om vi är lika.

Igår var jag och mamma på Babyproffsen och servade vagnen lite grann. Samtidigt passade hon på att köpa en flytväst till mig. Farfar har nämligen köpt en ny båt och jag får inte åka med utan flytväst.
Tidigare hade han en stor snipa men nu har han bytt till en sjöbjörn tyckte jag han sa. Den ska vi ut och fiska i sen när jag blir lite större, men än så länge får han nöja sig med att jag bara åker med.
Fast jag blev lite putt när vi kom hem och mamma provade flytvästen på mig. Har nog aldrig sett mamma skratta så mycket som hon gjorde då. Tårarna sprutade och hon kunde inte prata riktigt. Västen är nämligen gjord för barn som väger mellan 0-15 kg. Ett ganska stort spann alltså! Man skulle kunna säga att på mig så blir det mer flytväst än baby... Sedan skulle det skickas mms hit och dit för att fler skulle få sig ett gott skratt. Taskigt säger jag bara!

Inte nog med att mamma och pappa tar taskiga bilder på mig så är jag numera inte välkommen i deras säng längre. Jag måste sova i min egen säng om nätterna och får bara ligga hos dem på morgonen. De först nätterna protesterade jag genom att vakna och gråta hysteriskt ungefär varje timme, men nu börjar jag ge upp. Det verkar som de bestämt sig den här gången, typiskt, jag som hade det så mysigt mellan mamma och pappa.

Fast de är snälla ibland också. De har börjat planera för hur mitt rum ska inredas så att jag kan sprida ut mina saker bäst jag vill där. Nu leker jag ju oftast i vardagsrummet och vår matta där luddar så förfärligt och det är riktigt läskigt att få det i munnen. Blä! Fast imitt rum bor ju marsvinen så där riskerar jag väl att få spån i munnen istället...

Nästa vecka ska jag förmodligen börja äta lite gröt om kvällarna, det händer mycket i mitt liv nu!
Och förresten, jag har lärt mig att sitta!! Men händerna i golvet som stöd, men ändå. Hoppas mamma eller pappa är redo med kameran nästa gång jag övar så jag kan visa erhärpå bloggen hur duktig jag är.

Önskar alla en riktigt trevlig midsommar!

Hemma igen

Vi har varit i Stockholm i nästan en hel vecka! Vi åkte tåg fram och tillbaka och det var såååå spännande. En massa människor att prata med och på vägen upp så blev jag underhållen av farmor, farfar, farbror J, farbror M och faster J. Vi hade jättekul.

På farmors födelsedag åkte vi båt, åt lunch i Kaknästornet och tittade på djur på Skansen. Mamma och pappa tog mod till sig och klappade ormen Snoddas och spindeln Imse. Mamma gillar nämligen inte ormar och pappa avskyr spindlar så jag är väldigt stolt över dem båda två.

På kvällen gick vi och åt på en grekisk-turkisk resturang som alla utom jag gillade. Jag somnade nämligen på vägen dit, men där inne var det alldeles för varmt och sorligt så det gick inte att sova. Men då är det skönt att ha sin snälla familj med sig som turades om att köra runt mig i vagnen utanför resturangen istället.

När resten av familjen av gänget åkte hem till Västkusten igen på torsdagen stannade jag, mamma och pappa kvar för att hälsa på mina kusiner A och E och deras mamma och pappa. Innan vi åkte till dem var vi en sväng på Åhléns och handlade lite. Jag fick två nya böcker som vi inte har hunnit läsa ännu, men jag är säker på att de är jättebra.

Oj, vad stökigt av Checa Diaz och Max balja av Barbro Lindgren

Oj, vad stökigt av Checa Diaz och Max balja av Barbro Lindgren

Vi passade också på att ta en fika med mammas kollega som jobbar och bor i Stockholm. Jag gillade henne jättemycket för hon gullade med mig medan mamma och pappa drack kaffe.

Innan vi skulle hoppa på pendeln ut till Huddinge passade jag på att bajsa ner mig, supermycket! Bodyn fick packas ner i en påse och jag fick åka i enbart extrabody för byxorna och strumporna var också smutsiga. Hihi! Mamma blev alldeles svettig när hon öppnade blöjan så pappa fick komma in och assistera. Det var verkligen bajs överallt! Men jag var nöjd ändå.

Väl i Huddinge var vi bland annat på kusin A:s sommarfest på hans förskola, men tyvärr ösregnade det så vi bestämde oss för att ta vårt fika hemma istället.
Och oj vad vi har lekt! Jag har haft så himla roligt. Kusin E busade med mig så jag inte kunde hålla mig för skratt och jag var så trött på kvällarna att jag sov som en stock på nätterna. Jag vaknade inte alls lika ofta som jag brukar.

Även om det har varit väldigt kul, spännande och händelserikt att vara på semester så är det rätt skönt att ha kommit hem igen. Som man säger: Borta bra, men hemma bäst, eller....?!

Hoppa hoppa

Idag har vi varit i vallokalen och röstat, eller inte jag, men mamma och pappa. Jag fick följa med pappa bakom skärmen, spännande! Jag ville också plocka bland lapparna, men det fick jag inte. Typiskt!

Efter röstandet åkte vi till mormor och morfar O för att äta lunch och hjälpa dem att skruva ihop en studsmatta som de köpt till mig och mina kusiner. Det tog jättelång tid, så jag somnade i vagnen.
När den var färdigmonterad fick jag prova att studsa i mamma och pappas famn. Det va jätteroligt och jag ville aldrig att de skulle sluta hoppa! Men till slut var vi tvugna att sluta för pappa blev sjösjuk, mamma yr och det kom lite regn.
Nästa gång vi hälsar på vill jag hoppa igen.

När vi kom hem var det dags att börja packa inför vår Stockholmsresa. På tisdag åker ju vi iväg för att fira farmors 50 års-dag!
Jag har en väska med kläder, blöjor mm och mamma och pappa delar på en väska. Mamma försöker att lämna så mycket plats det bara går för hon och moster G ska tydligen ut på stan och shoppa. Jag hoppas jag slipper åka med. Jag gillar verkligen inte att gå i affärer.
I det fallet är jag som pappa. Han börjar alltid svettas och blir stressad när det är dags för shopping. Tror han också gärna slipper mamma och moster runda i butikerna.

Det ska bli väldigt kul att träffa mina kusiner E och A också. Dem har jag inte träffat sen i påskas och då var jag ju så liten så liten. Förhoppningsvis har de en massa kul leksaker som jag också kan få leka med! Jag vet att de gillar figurerna från Schleich, men dem får jag inte röra. Det finns smådelar på dem som jag kan få i halsen och jag stoppar dem i munnen. Hur ska man annars undersöka saker?

Schleich Elve Feya

Feya från Schleich

Den här älvan fick E i födelsedagspresent i påskas. Han var mycket noga med att han önskade sig en av de goda, ljusa älvorna. De mörka är tydligen lite läskiga.
Om jag inte får låna deras leksaker så kan jag ju alltid läsa min prasselbok eller nån annan bok. Eller så kan pappa kasta upp mig mot taket, det hissnar så kul i magen då!

Badande

Idag är det Sverigens nationaldag och vi har firat med en tur till ett köpcentrum. Vi skulle egntligen köpa ett större babygym till mig som jag kan rulla runt i bättre än det jag har nu, men de hade inget vi gillade. Istället köpte vi en liten pool som jag ska få bada i senare i sommar om det blir varmt. Förmodligen kommer jag att gilla det eftersom jag älskar att bada i baljan!
Mamma letade också efter en liten vattenkanna i plast till mig så att jag kan träna på att få vatten på huvudet, i badet alltså. Men vi hittade inga såna heller som dög. Det ska ju va en sån där stril på så att strålen inte blir hård och läskig. Vi får helt enkelt fortsätta leta.

När vi kom hem letade vi lite på internet och då hittade vi en fin på Busigt.se, men det var ju inte en sån vi tänkt oss så det blir inte den i alla fall. Men visst är den tjusig!
Vattenkanna med solrosor från www.busigt.se
Vattenkanna Sunflowers

Busigt.se är en ny sida och webshop för mig och jag blev glatt överraskad när jag surfade runt på den. De hade en massa fina och roliga saker, bland annat de här coola elefant-askarna som jag gärna skulle vilja ha i mitt rum.

Blå elefant-askar från www.busigt.se

Askar med blå och gröna elefanter

Nu börjar det bli dags för mitt kvällsbad. Härligt! Kanske blir det lite massage efteråt idag också.
När vi ändå är inne på badämnet, efter midsommar öppnar simhallen igen och då ska jag få gå och bada i stor pool för första gången! Spännande! Tur att jag har fått badbyxor av moster G för i badhuset får man inte bada naken, inte ens när man är så liten som jag.

Fler som längtar!

Ernst och Valdemar på gräsmattan.

Ernst och Valdemar

Marsvinen längtar också efter sommarvärmen, även fast de är ganska rädda när de är ute och spatserar. De har ju tyvärr inte längre kaninen Skrutt som vakt. Men jag tror de kommer vänja sig ju längre tiden går.

Jag hoppas verkligen att vi får en sommar med marsvinsvänligt väder så att de kan vara ute så mycket som möjligt och trimma gräsmattan på sitt eget lilla vis!

Vart tog sommaren vägen?

Även om jag tyckte det var väl varmt i måndags så var det bra mycket trevligare med solsken och värme än det trista vädret vi fått nu. Jag har inte ens kunnat sova ute för det har kommit skurar titt som tätt och blåst jättemycket. Istället fick jag sova på uteplatsen och det går ju bra det med faktiskt. Huvudsaken är att jag får frisk luft säger mamma.
Men jag längtar i alla fall tills det blir riktigt sommarväder igen, då ska jag ha min sommaroutfit på mig igen som jag fått av moster G!

Somrigt klädd med T-shirt och shorts från Polarn o. Pyret och solhatt från H&M.

T-shirt och shorts från Polarn o. Pyret och solhatt från H&M

Nästa vecka ska vi åka till Stockholm och vara borta i nästan en hel vecka. Undrar just vad jag behöver packa ner förutom min blå snutte, nappar, blöjor och en pyjamas?
Jag får nog be mamma och pappa hjälpa mig. Jag har ju inte ens nån väska att packa i....

Böcker och hästar

Idag har vi läst Max Bil flera gånger. Mamma hittade den igår kväll! Jag tycker det är spännande att titta på bilderna och så är det ju mysigt att ligga nära mamma när hon läser för mig.

Jag och mamma har tänkt att bara ta det lugnt idag. Kanske blir det en tur till affären, men inte mer. Hon har nämligen träningsvärk i kroppen efter att hon red islandshäst igår. Hon och mormor var nämligen ute i skogen i över en timme och töltade runt. Mammas häst hette Kongur, det betyder tydligen kung på islänska.

Islandshästen Kongur

Islandshästen Kongur

Förmodligen har mormor också träningsvärk idag. Men de var jätteglada efteråt och planerar att åka dit och rida snart igen. Det är nämligen mammas kompis T (mamma till lilla S) som driver islandshäststallet ihop med sin mamma och de ska sälja alla hästarna och gården för att göra nåt annat i framtiden. Det gäller alltså att passa på!

Pappa är på resande fot idag, men om vi orkar ska jag och mamma fixa en överraskning till honom när han kommer hem. Middag, städad lägenhet, lill-lördagsmys eller nåt annat som vi vet att han gillar. Vi får se vad det blir. Jag ska i alla fall be honom läsa för mig ikväll, eller kanske kan vi spela lite gitarr och sjunga. Det vet jag att han tycker väldigt mycket om!

Biblioteket

Idag har jag och mamma varit på biblioteket med föräldragruppen. Vi fick information om vad det finns för böcker för och om barn. Spännande!
Jag skrattade när jag fick se en bok som hette Max Bil.

Max Bil

Max Bil av Barbro Lindgren och Eva Eriksson

Mamma fick för sig att vi har den hemma. Hon läste visst den när hon var liten så imorgon ska vi leta efter den och läsa, läsa, läsa! Förhoppningsvis hittar vi fler böcker som jag kan tycka om. Biblotikaren tipsade om böcker om Molly Mus, men det sa mamma att vi inte hade några såna och pappa hade aldrig hört talas om Molly Mus. Men på lördag ska jag, pappa och mamma gå lite i affärer och kanske köper vi en eller annan bok till mig då.

Under tiden kan vi läsa Bobo klär på sig som jag än så länge bara har smakat lite på. Jag har inte bestämt mig om jag gillar den riktigt än. Vi får se!

Bobo klär på sig

Bobo klär på sig

RSS 2.0