Jag kan gå!

I alla fall med min nya fina lära-gå-vagn från Micki som pappa köpt till mig idag!

Micki Lära gå-vagn
Det är verkligen inte så lätt som det ser ut, men det är verkligen roligt. Imorgon ska jag träna ännu mer så att jag inte måste sätta mig lika ofta.
Tur att pappa har skruvat åt bromsarna så att den inte rullar för fort. Ni vet, jag tar ju ganska korta steg eftersom jag har ganska korta ben!

Höstnytt från Lindex

Imorgon ska mamma och mormor fylla på min garderob lite grann. Jag har en hel del, men vissa plagg har jag vuxit ur och skullebehöva bytas ut.

Kanske blir det nåt av det här som kommer med hem i påsen:

Långärmad T-shirt från LindexBody från LindexSkjorta från Lindex

Nån av de här jackorna hade jag nog varit cool i, synd bara att ingen av dem tål vattentvätt.

Jacka från LindexSkinnjacka från Lindex

Pappa skulle också behöva lite nya kläder, men jag tror inte att han vill gå i affärer med mamma och mormor. Han går nog hellre med morfar O och köper en dator.

Hos Bergakungen

Idag har vi varit på besök i ett stort bergrum. Spännande! Mamma gick en guidad tur och tittade på ett reservvattenkraftverk medan jag och pappa stannade i en stor hall och tittade på brandbilar och annat kul. Men jag blev lite rädd när ett kemiexpriment exploderade (det skulle göra det) för jag var inte beredd.

Inne i berget var alla tvugna att ha hjälm på sig. Eftersom det inte fanns hjälmar att låna i min storlek hade mamma skaffat en cykelhjälm till mig.
Jag fick prova den lite igår och vänja mig. Detvar ju inga problem!



Lite stor kanske, men inte alls tung!

Inte en vanlig torsdag

Min förkylning är tack och lov bättre. Idag har jag kunnat sova och äta som vanligt. Fast det har ju ändå inte varit en vanlig dag. Idag var det dags för gammelmorfars begravning.
Alla var så ledsna, men jag gjorde mitt bästa för göra dem glada och charma så många jag bara kunde.
Det gick ganska bra faktiskt, men inte i kyrkan, där fick jag inte va med. Lilla kusin W:s mormor passade mig och kusin W på utsidan. Vi sov hela tiden båda två.

Imorgon ska jag få en hjälm så jag kan hälsa på pappa på jobbet (man måste ha hjälm på vissa ställen) och så ska vi städa. Idag har vi nämligen bara stökt ner här hemma och inte plockat undan en enda pinal. Det blir till att göra ett ordentligt ryck så att vi får det fint inför helgen.

Imorgon är det pappas tur att fixa fredagsmyset, undrar just vad det blir?! Han är så hemlighetsfull min pappa.

Förkyld

Jag har blivit så förkyld och kan knappt andas gnom näsan. Det är jättejobbigt för jag kan inte ha napp och utan napp är det väldigt svårt att sova.
Mamma och pappa har skaffat en nässug (som jag avskyr) och sprutar saltlösning (som jag avskyr) och näsdroppar (som jag avskyr) i min lilla nos, men det hjälper bara korta stunder. Sen är det helt tätt igen.

Hoppas verkligen det känns bättre imorgon när vi ska gå på gammelmorfars begravning.

Gangstar

Om några veckor ska mamma på sitt första home party. Hennes bästa kompis ska nämligen ha ett för Gangstar. Det är tydligen ett märke på lite tuffare barnkläder. Jag ser fram emot att få lite coola plagg, men först ska mamma och pappa (mest mamma tror jag) inventera min garderob så de vet vad jag behöver. Och så ska vi ju ge bort lite kläder till lilla kusin W också.
Han ska bland annat få ärva min GAIS-body som jag fått av farfar! Det blir nog farfar glad över.


Time to introduce my self!

Det här är jag! Och min mamma!

Jag heter Vincent och hon heter Emma. Det är alltså jag som är Marsvinsbror eller Plupp om ni så vill. Visst ser mamma kul ut på den här bilden, hihi! Vi var så glada den där dagen när vi var på fästningen med pappa, kusinerna, moster S och morbror A. Vi är i och för sig nästan alltid glada.

Det är alltså jag som skriver den här bloggen (eller i alla fall inspirerar till den). Hoppas ni gillar den!

Pappa-dag!

Idag har jag varit med pappa hela dagen. Vi har verkligen haft roligt ihop!
Vi började dagen med att plocka undan och göra fint i lägenheten och sen packade pappa väskan och vi tog en biltur till farmor och farfar.
I bilen blev det lite kallt om fötterna för pappa hade glömt att ta på mig strumpor och inte hade han packat några heller. Hihi! Farmor skällde på honom när vi kom dit.
Sen övade jag på att stå så mycket jag bara orkade genom att hålla mig i ugnshandtaget. Sen tog vi en promenad i hamnen och tittade på alla båtarna och människor som var ute i det vackra vädret.
Men jag har haft feber idag också, så jag orkade inte riktigt njuta av allt fullt ut. Fast med lite Alvedon känns det så klart bättre.

På kvällen kom mormor, morfar O och hunden Raggy och hälsade på. Vi drack lite te/kaffe/välling och jag visade dem att jag blivit duktig på att ställa mig upp, men hjälp av möbler att hålla i. Och så försökte jag fånga Raggys svans så klart, den ser ju så kul ut när han viftar på den. Men han är väldigt rädd om den och kan nafsa om man är för hårdhänt så morfar O är väldigt vaksam när jag och Raggy är nära varandra.

Hur som helst har vi (pappa och jag) haft en riktigt mysig dag, jag saknar ju honom om vardagarna när han går till jobbet. Fast jag saknade mamma idag också som var iväg och klippte sig och sedan tog Fiona på en ridtur.
Imorgon är hela familjen samlad och jag hoppas på en härlig söndag med en utflykt och en massa mys.

Mycket piggare idag

Idag är febern borta och jag känner mig mycket piggare så nu tränar jag som bara den på att ställa mig upp. Den första blomkrukan har redan åkt i golvet, men den gick tack och lov inte sönder. Tur att vi nästan bara har tåliga orkidéer här hemma.

Idag ska jag hänga med pappa nästan hela dagen för mamma ska klippa sig och sen ska hon åka till Fiona och rida lite. Det ska bli mysigt med en grabbdag. Undrar vad pappa har för planer för oss? Kanske följer vi med till Fiona och går en sväng under tiden mamma rider?
Eller så åker vi och hälsar på lilla kusin W och fikar lite med farbror M och faster J. Det hade ju varit kul och se om W har vuxit nåt sen sist vi sågs. 

Mors lilla Olle...

... i skogen gick. Rosor på kinden och solsken i blick. Läpparna små utav bär äro blå, bara man slapp att så ensam här gå.

Ja, så kan man nästan beskriva mig idag. Jag har nämligen haft feberrosiga kinder hela dagen och blanka ögon. Suck! Inte nog med det så har jag blivit väldigt lös i magen (BLÄ!!) och måste nu äta blåbär morgon, middag, kväll för att det ska lindras lite. Mamma och pappa tror att jag håller på att få en tand, då kan det tydligen bli så här.
Som om inte allt detta vore nog så har jag blivit jäääääääätteledsen varje gång jag blivit lämnad ensam! När jag mår bra brukar jag tycka att det är ganska roligt att krypa iväg på egen hand och undersöka saker. Idag har jag hållit mamma och pappa under ständig uppsikt!

För att jag skulle få sova gott och inte bli orolig på dan har mamma gått två långpromenader med mig i vagnen. Det var riktigt skönt att få sova ute i friska luften.

Hoppas febern har försvunnit imorgon och att jag slipper ta tempen och få fler suppar (Alvedon i rumpan!), usch! Ingen trevlig upplevelse måste jag säga. Men så är jag väldigt ovan också, jag har ju aldrig tidigare på 7,5 månad varit sjuk!

Lilla hästen Plopp...

... är ju en av mina favoritsånger så jag blev väldigt glad när mamma och hennes kompis sjöng den för mig idag i stallet.

Sen fick jag och min kompis M sitta i våra vagnar och titta på medan mamma och hennes kompis (min kompis M:s mamma) red runt på Fiona.



Det var lite spännande, men det var roligare när de sjöng sånger. Fast Fiona verkar va en snäll häst så jag låter mamma hållas. Idag klappade jag på Fionas lugg och fnissade när hon blåste på mig, sen fick jag hålla i repet som satt fast i hennes grimma när hon skulle gå ut i sin hage igen. Det var kul, men lite läskigt när hon kom för nära. Tur att jag har en mamma som är van vid hästar.

Nya kläder

Jag har ju i och fått lite nya bodies. Mamma har handlat på Ellos och då fick jag också några nya plagg. Bra, för jag har vuxit ur så himla mycket på senaste.

Bodies från Ellos
Fina va? Skönt med kort ärm, jag blir så varm annars när jag ska krypa runt och träna på att stå.

Nada...

Jag har inget direkt att rappotera. Dagarna är som vanligt. Jag kämpar med att ställa mig upp, vagnen är bäst att träna mot, och har haft lite dålig apptit det sista. Inte så mycket spännande alltså.

Hoppas det händer nåt kul snart, det skulle jag behöva. Kanske kan jag få busa lite med kattungarna i stallet imorgon. De är ju så spännande!

Vagn

Igår hos farmor letade vi efter pappas gamla lära gå-vagn. Farmor var övertygad om att den skulle finnas på vinden, men hur mycket hon, pappa, mamma och farfar än letade så kunde de inte finna den. Kanske har den blivit slängd vi tillfälle.

Jag får helt enkelt önska mig en ny och alldeles egen vagn att träna med. Fast än så länge duger öl-backen jag fått att stå mot gott och väl.
Kan ju alltid träna med vagnarna som finns på öppna förskolan också. Om mammas plan går i lås så ska vi gå dit imorgon.

Det fina vädret ska ju hålla i sig så förhoppningsvis blir det en härlig promenad dit.

Micki Lära gå-vagn
Lära gå-vagn från Micki

Hemma hos farmor och farfar

Idag har vi varit hos farmor och farfar. Lilla kusin W och hans mamma och pappa var också där. När han inte åt sov han, som vanligt...

Vi tog en promenad allihopa i hamnen. Farfar visade mig alla båtar och jag tyckte det var jättespännande. Jag satt upp i vagnen hela tiden och tittade på så mycket jag bara kunde. Kanske hinner jag och farfar ta en till tur med hans båt innan den tas upp för vintern.

När vi kom tillbaka åt jag lite gröt och sedan fick jag äntligen bada i farmors stora badkar. Jag plaskade, skvätte och spratlade så mycket jag bara kunde. Vattnet stänkte all världens väg och alla som var i närheten blev blöta. Det var så kul!
Eftersom vi inte har något badkar hemma passade jag verkligen på att bada så länge jag bara fick. Tyvärr råkade jag dra lite för hårt i kedjan till proppen så allt vatten rann ut.

Pappa har lovat (och mamma har bestämt) att vi ska skaffa ett badkar till huset när vi flyttar in där. Då kan jag bada så mycket jag vill. Jag längtar till dess!

Tassbadkar Shangri La
Kanske blir det ett sånt här badkar med tassar?

Kusinen

Min kusin är så tråkig! Han bara äter å sover å bajsar hela tiden. Han vill aldrig leka med mig. Och så gråter han jättehögt och det tycker jag är så sorgligt så då gråter jag också.

Mamma och pappa säger att jag får vänta ett tag innan jag kan leka med kusin W. Han måste visst bli lite större först.

Imorgon ska jag i alla fall få åka till farmor och farfar. Då ska jag passa på att bada i deras badkar!

Stallet istället

Imorgon ska jag och mamma göra ett nytt försök i stallet. Mamma ska ju provrida en häst som hon kanske ska ta hand om ibland och jag ska följa med. Förra gången vi var där så ösregnade det och varken mamma eller hästens ägare hade lust att gå ut i ovädret. Vi får helt enkelt hoppas på bättre väder imorgon.

Hoppas bara vi hinner hem i tid till Öppna Förskolan, den vill jag inte missa.

Sovit borta

Natten till idag sov jag hos mormor och morfar O. Mamma och pappa var med tills det var dags för mig att gå och lägga mig och jag saknade inte dem alls.
Jag var visserligen lite ledsen just när jag skulle äta kvällsmat och somna, men det gick över fort och jag somnade fort.

På morgonen vaknade jag kl. 6 av att hunden Raggy ville å ut och kissa. Mormor tyckte det var liiiiiite tidigt att gå upp och hoppades att jag skulle somna om om jag fick nappen, men det var inte min plan. Har man vaknat ska man gå upp. Men jag gick med på att ligga en stund och mysa, men efter en halvtimme fick jag nog.

Efter lite grötfrukost och lek var det som vanligt dags att sova en liten stund. Sen kom mamma och pappa å äventyret hos mormor var över för den här gången.
Fast jag hann allt äta lite lunch och ta en tupplur till innan det bar hemåt igen.

Väl hemma fick vi lite mer information om min nya kusin. Han var ganska stor, 53 cm lång och väger 4300 g, och han mådde fint. Fast han visste inte riktigt hur man fick ut maten ur tuttarna ännu. Nåja, han lär sig säkert. Jag tyckte ju också att det var ganska svårt i början.
Faster J och farbror M mådde också bra, men var väldigt trötta. Faster J hade förlorat en del blod så hon var lite groggy, men med lite vila skulle det nog snart bli bra så de på sjukhuset.
De ska va vara där i minst 3 dagar, sen hoppas jag att vi får komma hem till dem och se honom. Alla är väldigt spända på att få träffa honom och jag ska lära honom allt jag kan!

Färdigt!

Inatt 02.17 kom han äntligen, min kusin! Hurra! Allt har gått bra så vitt vi vet, men de ska givetvis va kvar ett tag på BB.
Vi har redan köpt en present till honom, men det blir nog nåt mer skulle jag tro. Kanske lite fina kläder? Vi får se vad vi (mamma) kommer fram till.

Kusin på G!

Nu är tjocka faster J och farbror M på väg till BB! Kanske kommer min kusin ut idag! Jag håller tummarna för det för nu har den dröjt i nästan 2 veckor över beräknad nedkomst.

Jag längtar och hoppas i hemlighet att det ska va en pojke som jag kan leka med.

Hej då gammelmorfar

Idag har vi varit på sjukhuset och sagt farväl till gammelmorfar, alltså pappas morfar. Han somnade in för sista gången idag 14.20 efter att ha varit sjuk ett tag. Hela familjen var där och alla är så klart ledsna över att han gått bort, men samtidigt är det skönt att veta att han inte har ont längre.

Nu sitter han nog och samtalar med min gammelfarfar nånstans om ditten och datten, sånt som är viktigt och oviktigt. Kanske berättar han nåt om mig?
Jag är glad att jag hann träffa honom, för det hann jag inte med gammelfarfar (mammas farfar), det finns bilder på honom och mig.

Men jag tänker på både gammelmormor och gammelfarmor. De saknar sina gubbar så mycket båda två, fast de säger att de blir lite gladare när de får se mig. Det är ju alltid något.
Jag får se till så att mamma och pappa skickar både brev och foton till dem båda så snart det bara går.

Ikväll tände mamma ett ljus för gammelmorfar när vi kom hem. Det är nämligen en tradition i vår familj att vi har ett ljus som brinner så många dagar som man känner att man vill sörja och behöver va ledsen. Det känns fint tycker jag. Tror pappa blev rörd och glad när mamma kom med ljuset.



Vi ses i Nangijala...


RSS 2.0