Nya grejer

Jag har fått några nya leksaker av mormor. Kul! Jag har tröttnat lite på de leksaker jag har och vill hellre krypa omkring och pilla på andra saker. Konstigt nog så börjar de saker jag helst pillar på flyttas högre och högre upp och möbler ställs i vägen för sladdar, dosor och annat spännande.

Tur då att jag har en mormor som fixar skojiga grejer till mig att undersöka istället!

Leksaker från Fisher Price

Telefon och lok från Fisher Price


När man trycker på den avlånga röda knappen på telefonen "ringer" den och vibrerar. Det tycker jag är skitläskigt och börjar nästan gråta varje gång, så nu har mamma satt en tejp över piggen som får luren att hoppa. Fiffigt! Nu tycker jag det är jättekul när det "ringer" och jag skrattar högt varje gång.


Full rulle

Oj, vad jag kryper nu för tiden! Jag vill krypa hela tiden, helst till golvlampan i hörnet, men då lyfter mamma bort mig hela tiden. Konstigt.

Idag har jag stilat på öppna förskolan och visat vad jag lärt mig. Fröknarna och de andra mammorna var imponerade, men mina kompisar verkade inte bry sig så mycket.
Förutom att krypa sjöng vi lite sånger, fikade (idag bjöd de på tårta som vi bebisar inte fick smaka på) och lekte med en massa kul saker.

På kvällen spelade pappa gitarr för mig. Det är ju så mysigt, men jag vill gärna pilla på gitarren, men det får jag inte. Han bara flyttar sig undan när jag kommer krypandes. Typiskt! Ska öva upp snabbheten lite så han inte hinner undan...
Pappa har lovat att jag ska få en egen gitarr, men att jag måste bli lite större först. Undrar varför?

Imorgon ska jag och mamma kanske åka och titta på häst till henne. Hon ska inte köpa den utan kanske bara ta hand om den 2-3 dagar i veckan. Det räcker tycker jag. Jag är inte säker på att jag vill dela med mig av henne så mycket till en häst. Vi får se om jag går med på det.

Det nya gänget!

Den här filmen bara måste ju vår familj se! Äntligen kommer det en film med marsvin i huvudrollerna! De brukar ju inte få va med så ofta. Är det gnagare med i filmer så är det oftast kaniner eller hamstrar, så det var på tiden att Ernst och Valdemar kan sätta upp en idol-poster i sitt lilla hus.



G-Force, coolare marsvin får man leta efter.

Marsvin är ju så söta små djur att jag tycker de borde få va med oftare. Pappa tycker tyvärr att marsvin är ganska meningslösa djur, men jag tycker att de är spännande att titta på. Kanske kommer den här filmen ligga i ett paket under julgranen till mig?
Fram till dess kanske den går på barnvagnsbio så länge. Det har jag aldrig varit på än, men det skulle jag nog gilla eftersom jag verkligen gillar tv. Varje morgon tittar jag och mamma på TV4:s Nyhetsmorgon och om jag inte somnar under The Doctors som kommer efteråt gör jag det garanterat under Xena: Krigarprinsessan.

Marsvinen däremot, de är inte så förtjusta i TV. Härom dagen när mamma satt i deras rum och kikade på friidrotts VM gömde de sig bakom en gardin i en hel timme! Tänk, de är verkligen duktiga på att sitta stilla, men inte så duktiga på att va tysta. Det kurras, visslas och prasslas en himla massa från deras bur. Fast det tycker jag ju är ganska mysigt.

Jag klarade det!

Idag, måndagen den 24:e augusti fattade jag plötsligt galoppen! Jag lärde mig att krypa, flera "steg" och flera gånger! Vilken underbar känsla att kunna förflytta sig precis som man vill. Nu behöver jag inte längre bli ledsen när leksakerna ligger för långt bort, för nu kan jag bara krypa dit. Kul!

Det hela började när pappa satt på golvet en bit från mig och spelade gitarr. Han hade fått låna en bok med låttexter av en kompis och jag tyckte den såg spännande ut. Men pappa la den så långt från mig som möjligt för att jag inte skulle få tag på den och eventuellt ha sönder den. Typiskt, det var ju bara att krypa dit för att kunna undersöka boken. Både pappa och mamma blev väldigt förvånade.
På eftermiddagen kom farmor och farfar för att se mig krypa, men då fick jag scenskräck och ville bara sitta still.
Men imorgon ska jag och mamma hälsa på farmor när hon jobbar (hon är dagmamma och imorgon har hon bara ett barn hemma) och då kanske jag visar henne vad jag lärt mig.

Jag är i alla fall väldigt stolt över mina framsteg, mamma och pappao ckså, men jösses vad trött man blir av att krypa. Det var det aldrig nån som sa till mig innan!

Kalas

Igår hade vi kalas för mamma. Pappa hade bjudit in lite folk, familj och vänner, som firade mamma. Vi hade jättetrevligt! Pappa hade fixat med lite plockmat, smaskiga ostar och god dricka. Jag åt förstås inte de vuxnas mat, men mumsade gladeligen på ett rån som mormor matade mig med.
Det skrattades en massa och berättades roliga historier. Ett av de större barnen som var med spelade lite Wii Mario Kart och var mycket nöjd med det.

Mormor har köpte en EU-moppe, men igår var det morfar O som kom susandes på den. Han verkade tycka det var kul att köra moppe, men hunden Raggy var förbryllad över att han inte fick följa med. Men det glömde han fort när han upptäckte att pappa hade skinka, pastrami och kycklingkorv i köket.

Förutom kalasande så har jag tränat en massa på att krypa den senaste tiden. Än så länge har jag bara lyckats krypa ett steg framåt, men många fler bakåt! Jag har också lärt mig att sätta mig upp alldeles på egen hand. Det är skönt att va lite mer självständig, nu når jag ju nästan alla leksaker även fast de kanske rullat en liten bit bort. Fröknarna på öppna förskolan tror att jag bara behöver ett par veckor till på mig att öva och sen kan jag nog krypa på riktigt. Vi får väl se!

Öppna förskolan

I måndags var jag på öppna förskolan för första gången. Det var babyöppet så det fick bara komma bebisar som var 0-12 månader.

Jösses va det var kul!

Jag fick leka med en massa nya leksaker, titta och peta på de andra barnen och så sjöng vi sånger så klart. Jag tyckte bäst om Lilla hästen Plopp och Klappa klappa. Hoppas vi sjunger dem imorgon när vi ska dit igen.
Fast jag blev väldigt trött av att ha så roligt så vi stannade inte hela tiden ut. Vi får se om jag orkar hela tiden imorgon.

Undrar om Sixten kommer imorgon, han var nämligen väldigt duktig på att krypa och det var jag fascinerad av. Han tog sig fram så fort! Jag får helt enkelt fortsätta öva för än så länge kommer jag bara bakåt. Kanske lär mig Sixten hur man gör?

Jag har blivit blåst

I helgen har jag, mamma, mormor och moster A varit och hälsar på gammelfarmor i Karlstad. Jag hade aldrig varit där tidigare så det var väldigt mycket att titta på.
Pappa hade en spelning så han kunde inte följa med, men det kanske var lika bra det, för om han också skulle åkt med hade det blivit väldigt trångt i bilen.

Mamma, mormor och jag bodde på ett hotell för att det inte skulle blir för betungande för gammelfarmor. Det var jättesvårt att somna i en annan säng än min egen. Jag blev till och med lite ledsen när jag inte kunde somna.
När vi satt i frukostmatsalen på morgonen hade jag väldigt svårt att koncentrera mig på att äta gröten. Det var ju så mycket att titta på! Mamma och mormor fick äta i skift.

Hemma hos gammelfarmor var vi ute och gungade, både vanlig gunga och gungbräda, promenerade och så undersökte jag en massa saker förstås. Jag passade på att titta på så mycket som möjligt för gammelfarmor ska nämligen flytta till Falun så jag hinner nog inte se huset i Karlstad fler gånger.
Soffan med alla kuddarna och små knappar var speciellt kul. Jag ville pilla på dem hela tiden. Såg till att jag fick en hel del mystid i gammelfarmors och moster A:s knä också. Dem träffar jag ju inte så ofta.
Moster A bor i Oslo och ville väldigt gärna att vi skulle komma och hälsa på, mamma, pappa och jag. Mamma sa att vi skulle försöka komma nån gång i höst.
Jag fick en jättefin mjukiskanin av moster A. Visar den på bild snart.

På vägen hem blev jag jätteledsen, jag kunde inte somna i bilen. Jag grät och grät och blev varmare och varmare. Då kom mormor på att om hon blåste på mig blev jag svalare och lugnare. Smart! Det var så skönt och till slut kunde jag somna. Det blev en härlig två timmars-lur.

Jag vaknade inte så långt hemifrån och när vi kom hem blev jag såglad över att se pappa igen. Det är inte lätt att va ensam kille med en massa tjejer och tanter en hel helg, även om det var väldans snälla hela tiden.


Banankontakt


Varje morgon och varje kväll äter jag banangröt. Det är verkligen smaskigt, jag får aldrig riktigt nog. Detta ska inmundigas ihop med varmt vatten i flaska (inte ljummet eller kallt vatten) och avslutas med lite fruktpuré. En riktig festmåltid! Den godaste fruktpurén är päron och äpple, utan konkurrens. Den får jag heller aldrig nog av.

Som jag tidigre skrivit trodde mamma och pappa att jag skulle gilla mosad banan också. Mamma har gettmig det några dagar nu, men det smakar verkligen illa. Jag ryser i hela kroppen och får kväljningar när jag för det i munnen. Har även testat med banan på burk blandat med äpple och det smakar lite bättre. Men inte tillräckligt bra för att jag ska vilja ha mer än ett par tre skedar. Sen kniper jag ihop munnen och tittar åt ett annat håll. Mamma brukar fatta vinken och jag behöver inte äta mer.

Undrar om jag kommer lära mig tycka om banan på samma sätt som mamma och pappa lärde sig att dricka kaffe? Min farbror J åt inte ris när han var lika liten som jag, men det har gått över och nu gillar han ris. Vi får se om jag får utstå fler tillfällen med banankontakt eller om jag slipper i fortsättningen.

Dagens kläder och mat

Idag har jag och mamma tagit det lugnt hemma hela dagen. Jag hade min nya body från Polarn o. Pyret och uppvikta jeans från Mexx. Skönt!

Body från Po.P och jeans från Mexx

Brottarbody från Po.P och jeans från Mexx

Förutom att vi har lekt med mina leksaker och tagit inte mindre än tre tupplurar har jag fått äta mosad banan. FY VA ÄCKLIGT! Det vill jag inte ha igen. Banangröt tycker jag är jättegott, men färsk mosad banan var verkligen ingen hit. Hoppas jag slipper äta det imorgon.

Mitt kalas

Det är kul med kalas! Speciellt när det är ens eget. Jag fick inte bara en massa massa uppmärksamhet utan också en hel del presenter. Jag tyckte att papret och snörena runt paketen var roligast, men mamma och pappa blev glada för innehållet.

Här kommer bilder på vad jag fick:

Mohini-bodys från Cubus

Bodys och en pyjamas i storlek 74.

Mohini-jeans från Cubus

2 par jeans också i storlek 74.

Kånken Mini från Fjällräven

En Kånken Mini att ha kex och annat bra-och-ha-igt när det är dags för utflykt. Ska bara bli lite större först...

Tröja och body från Polarn o. Pyret

Stickad tröja och body i brottar-modell från Polarn o. Pyret

Träanka inköpt i Lettland

En leksaksanka i trä som vaggar när man drar i snöret.

Ankan har morfar O köpt i Lettland när han var där i somras och den tyckte jag var rolig. Fast jag ville inte dra i snöret själv, utan det överlät jag istället till pappa.

Jag tror att alla tyckte att kalaset var lyckat, men morfar O var nog lite besviken över att det inte serverades tårta. Han ääääääälskar nämligen grädde! Jag får helt enkelt se till att han får en rejäl tårtbit på mitt 1-års kalas. Om inte mamma kan tänka sig att bjuda på tårta när hon fyller år om två veckor så klart. Det skulle han nog uppskatta.

Hipp hipp hurra!

Hurra för mig, idag blir jag 6 månader och det ska självklart firas med ett kalas!
Snart kommer alla för att gratulera mig och vi ska fika tillsammans. Mamma har fixat kakor och bullar, men dem kommer inte jag få smaka på.

Meddelar senare hur vi hade det!

Dagens outfit = ingenting!

Idag har det varit varmt igen. Jag har varit naken eller bara haft på mig blöja hela dagen lång. Skönt!

Efter lunchen badade jag länge och väl i min lilla pool. Jag kan ju sitta alldeles själv nu och då är det så mycket roligare. Jag plaskar och skvätter som bara den! Ibland spanar jag efter marsvinen också, men de gömmer sig mest i sitt hus när jag stojjar och skrattar.



Spanar från poolen


Ernst och Valdemar ute i trädgården.

Till slut kom de ut, när mamma ställt dit lite vatten och en tuss hö.

Imorgon ska vi träffa farmor och farfar och sen på kvällen ska mormor passa mig. Mamma och pappa ska nämligen träffa Björnligan. Pappa har hjälpt dem att dra el deras hus och nu vill de tacka för hjälpen. Hur vet vi inte ännu. Det ska bli en överraskning.

Och på söndag fyller jag 6 månader! Det ska firas med kaffe och kaka. Hela familjen är inbjuden. Hoppas jag kommer få sitta på faster J:s mage, det kanske blir sista gången. Bebisen där inne är beräknad till den 23/8, men alla tror att den kommer komma tidigare. Hoppas det för jag längtar efter att få träffa min nya kusin.

Besök i värmen

Idag har mammas väninna och hennes dotter lilla S varit på besök. Lilla S ville gärna krama och klappa mig och det tyckte jag var jättekul. Fast jag ville gärna dra i hennes hår under tiden och det var inte så populärt.
Efter att jag ätit lunch och de andra fikat gick vi en promenad till vårt nya hus. Det finns en himla bra lekplats utanför så jag passade på att gunga en stund medan lilla S gjorde allt från att åka rutschkana, gunga och klättra i klätterställningen.

Body från Fix och byxor från Bamse.

Jag hade på mig body från Fix och byxor från Bamse. Självklart hade jag en snutte med mig också!

På vägen hem blev jag jätteledsen för det var så varmt. Det blev lite bättre när mamma tog av mig byxorna och gav mig lite bättre, men det var först när jag fick av mig bodyn också som jag kunde somna en stund. Medan jag sov bada lilla S i min pool och sen åkte de hem för att äta middag. Då passade jag på att bada lite och ligga naken i trädgården tills dess att pappa kom hem.
Det har verkligen varit en härlig dag! Jag hoppas att vädret håller i sig ett tag fram över, fast jag tycker i och för sig inte att det måste va 30 grader varmt....

Dagens outfit och lek

Eftersom mamma och pappa var på bröllop igår och var upp halva natten har vi tagit det lugnt idag. Vi var ute en stund på lekplatsen och gungade. Jag fick sitta i mammas knä medan pappa stod framför oss och puttade på. Det var jättekul, i alla fall en stund.

Dagens outfit på lekplatsen var tröja från Polarn o. Pyret, byxor från Bamse och skor från Adidas. Skosnörena var väldigt spännande och jag ville dra i dem hela tiden.

Tröjafrån Polarn o. Pyret, byxor Bamse och skor från Adidas.

Slappar i pappas knä efter gungandet

När vi hade gungat färdigt gick vi tillbaka till vår trädgård och blåste såpbubblor. Det har jag aldrig gjort förut. Fast jag tyckte det var väldigt konstigt när de sprack och försvann.

Såpbubblor

Såpbubblor

Imorgon börjar pappa jobba igen efter semestern. Det kommer bli tomt här hemma utan honom, men som tur är kommer nog min kompis lilla S och hennes mamma på besök. Tur att mamma har bakat sockerkaka så vi har något att bjuda dem på.

RSS 2.0