Otur

Jag har sån otur med mitt barnkalas! Förra helgen fick vi ställa in det för att mamma blev magsjuk och vi ville ju givetvis inte att någon gäst skulle bli smittad. Då bestämde vi att det skulle bli kalas en vecka senare, men då blev det istället snöstorm och gästerna (och vi med för den delen) blev insnöade. Typiskt! Undrar just när det kan tänkas bli kalas egentligen?
Nästa lördag är vi bortbjudna så då blir det nog inte, men kanske. Vi får se om vi hinner med både och.

Annars så är allt sig likt här hemma. Mitt hår växer som bara den så mamma ska försöka klippa mig lite igen nån dag, men hon vill ha hjälp av pappa då. Han är väl ingen frisör heller? Fast det är ju inte mamma heller... Hon klipper mig med en gammal papperssax för hon är så rädd att hon ska klippa mig i öronen omhon har en för vass sax. Inte så konstigt att hon tror det förresten, för jag vill inte sitta still utan vänder mig hela tiden om för att försöka se vad hon gör egentligen.
Mormors kommentar efter förra klipningen var att den såg något hemmagjord ut. Ja det är klart, det var den ju också! Konstigt sagt.
Hur som helst är det skönt när inte luggen faller ner i ögonen hela tiden.

Idag var vi och hälsade på kusin W och hans mamma å pappa. Han verkade lite avundsjuk på mitt hår för han har tappat allt sitt. Han försökte dra i det, men eftersom han varken kan krypa eller gå kom jag lätt undan. Då blev han arg och skrek jättehögt. Då fick han gå och lägga sig. Haha!
Fast sen blev han jätteledsen inne i sin säng så jag följde efter hans mamma in på hans rum för att se hur det var fatt med honom. Men hans mamma såg mig inte så när W hade lugnat sig gick hon ut och stängde dörren när jag var kvar inne i det mörka rummet! Fy så hemskt! Då kom det tårar och jag fick trösta mig lite hos pappa. Sen passade jag mig noga för att gå in där igen, men jag kikade in genom dörren lite i smyg några gånger.


Min födelsedag = bäst!

Min födelsedag var så himla kul! Och jag fick en massa fina presenter! Kläder, en bobby-car, en gungelefant, sångbok, cd-skivor och lite annat. Och fina kort med posten så klart!

Men konstigt nog så var alla födelsedagskuverten öppnade av någon (brevbärar'n?) när mamma tog upp dem ur brevlådan. Varför gör man så?

På lördag är det dags för barnkalaset. Då kommer ALLA mina tjejer, inte mindre än 5 stycken! Det ska verkligen bli jätteroligt. Jag hoppas de tycker det också.

Idag har jag varit hod morfar O för mamma var med hästen Fiona på en hästklinik. Hon (Fiona alltså) har ont i ett ben och varit halt ett tag, men det verkar på mamma som att det inte är så allvarligt. Veterinären sa att hon förmodligen bara är stel i benet och behöver röra på sig. Imorgon kväll ska mamma prova att rida lite grann, vi får se hur det går.

Imorgon ska jag va hemma med pappa igen när mamma går till jobbet. Om min hosta gått över ska vi åka och bada, fast inte på samma ställe som sist. Det stället vi ska till har en grundare pool som jag och min kompis kan sitta och gå i utan att behöva bli burna hela tiden. Jag kan knappt bärga mig, det är ju så kul att plaska!

Gungelefant från Jabadabado
Min gungelefant!

Kalasfin

Imorgon fyller jag år! 1 år!
Dagen till ära har jag fått nya kläder som jag ska få ha på mig först till Öppna Förskolan och sen när mormor, morfar O, farmor, farfar, farbror M, faster J och kusinen kommer. Förmodligen kommer hunden Raggy också.

Skjorta från KappAhl Chinos från KappAhl

Skjorta och chinos från KappAhl

Mamma och jag köpte en kaka på bageriet, för hon hade inte lust att baka idag och imorgon har vi inte tid. Kanske bakar vi lite till kalaset för kompisarna. Mamma tyckte att jag kunde göra det ihop med pappa på torsdag, men då ska vi tydligen bada igen. Då kan man ju inte baka.
Kanske blir det köpakaka eller köpetårta då med, men det gör ju inget.

Pappadagen

I torsdags när jag var hemma med pappa tog han med mig till badhuset. Vi åkte dit med hans kompis och hans dotter.
Badhusupplevelsen började inte bra. En tonårskille skrämmde mig i omklädningsrummet så jag kissade ner mig, jättemycket! Det var nog inte hans mening att skrämmas, men det gjorde han i alla fall.
Sen kunde jag inte sluta gråta i duschen eller i bassängen. Det tog nog 20 minuter innan jag insåg att det var kul att bada, men jag höll ändå jättehårt i pappa.
Mot slutet plaskade jag och skrattade jag en massa, men jag tror nog att vi måste gå dit fler gånger så jag vänjer mig.

På tisdag är det min första födelsedag och då kommer det lite gäster hem till mig. Ska bli spännande, undrar vad jag får i mina paket.
På lördag är det sedan dags för barnkalas, då har jag bjudit in mina kompisar och vi ska äta gott och leka tills vi stupar!

Hemma med pappa

Nu har mamma börjat jobba igen, men bara en dag i veckan. Så varje torsdag är jag antingen hemma med pappa eller hos mormor.
Spännande, för då blir det inte som vanligt. Mormor till exempel brukar ta mig på långa promenader och så får jag dra ut alla hennes kökslådor och pappa har lovat att vi ska gå och bada. Hoppas att mina badbyxor fortfarande passar.

Vi har köpt en ny fin bil! Jag har inte fått åka i den ännu, men till helgen ska jag få göra det. Vi ska nämligen handla födelsedagspresenter, TILL MIG!



Ford Mondeo

RSS 2.0